Cykelförvaring och parkeringslösningar

Välkommen till den förnyade världen av cykelpendling. Världen ser en ökning av cykelanvändningen med människor som går till jobbet och de som flyttar i staden. Det finns en tydlig trend med fler antal företags- och offentliga byggnader som erbjuder sina parkeringsplatser för att bygga cykelgarage och cykelställ. Cykelställ finns nu med innovativa mönster för att rymma cyklarna baserat på platsen. Inomhusparkering, utomhusparkering och hemlagring kräver olika konstruktioner för att parkera cyklerna.

Cykelställ för olika parkeringsplatser

Utomhusparkering kräver cykelställ och cykelskydd för att säkert parkera cyklarna. Offentliga utrymmen med större trafiktäthet kräver vågställ eller gallerställ för att rymma ett antal fordon i ett litet område. Cykelskydd ger bättre skydd mot cyklerna mot hårda miljöfaktorer som sol och regn. Inomhus parkering av cyklar kräver vertikala ställen där cykler monteras på väggen med hjälp av en konstruerad krok eller konsol. Vertikala ställen sparar utrymme och kan användas i utomhusparkering där det horisontella utrymmet eller golvytan är begränsad. Vertikala ställen innehåller också klämmor för att hålla cyklarna glidande och hjälpa dem att hålla positionen.

Cykelställ och cykelställ är lämpliga för tillfällig parkering av cyklar på trottoarer och offentliga platser som parker, universitet och sjukhus. Kommersiella byggnader och företagskontor får skräddarsydda cykelskydd och garage för att ge säker parkering. Cykeltak parkering på bilar är också tillgängliga för att göra cykeltransporter enkelt från ett ställe till ett annat medan de flyttas. Cykelskåp ger skydd och säkerhet mot vandalism och hårda klimat. Olika material används för att bygga cykelställ och skydd för att de ska hålla längre. Aluminium, plast är vanligt förekommande material i byggnadscykelhållare och garage.

Viktiga faktorer att tänka på före installationen

När det gäller att installera en cykel parkering rack finns det många faktorer att ta hänsyn till. Det främsta är platsen för parkeringsplatsen. Parkeringsplatsen ska vara lättillgänglig av cyklisterna och bör installeras helst nära utgången. Materialen som används för tillverkning av cykelställ måste vara hållbara och ska stå emot vandalism. Materialen ska vara resistenta mot korrosion och slitage utan att skrapa cykelns kropp. Cykelställen ska utformas med lätthet för att göra parkeringen och avlägsnandet smidigt. De ska hålla framhjulet eller fälgen på plats utan att luta sig på andra cyklar.

Nya cykelställ är utformade för att förbättra miljöens estetik och låta dem blandas med gatemöbler och landskap. Cykelställ ger enhetlighet i parkering och främjar samhällsbindning. Stadsområdena uppmuntrar nu medborgarna att använda cyklar genom att tillhandahålla säkra parkeringsplatser. Skolor och universitet installerar 2-tierade cykelställ för att rymma ett stort antal cykler i begränsat utrymme. Ta upp cykling och uppmuntra andra att vara en del av en grönare och renare miljö genom att använda cykelpendeln.